23/4
19:00

Tre poäng på Gratismatchen

Under lördagens Gratismatch, föreningens absolut viktigaste match rent ekonomiskt, vann Degerfors på Stora Valla inför hela 3878 rödvita supportrar. Målgörare för dagen blev Erik Björndahl som gjorde sitt 12e mål för säsongen och Ferhad Ayaz som gjorde sitt första mål för året och Degerfors IF. Tränare Stefan Jacobsson sammanfattar matchen så här…

Det blev en ofattbart skön seger på ett fullsatt Stora Valla, så det är klart att det inte kan kännas bättre just nu! Ser vi till matchen så hamnar vi under ett ganska stort och tufft tryck ifrån Halmstad under de första tio till femton minuterna av första halvlek, vilket vi också hade räknat med för det var så det såg ut när vi var nere på Örjansvall och så ser det också oftast ut när HBK spelar sina matcher. De går ut i ett väldigt högt tempo och försöker att sätta sin nivå på matchen, vi lyckas att försvara oss med både näbbar och klor. Jag tycker inte att Halmstad, trots deras tryck har mer än några halvchanser och något mål på gång. Trots det så hittar vi oss ur deras tryck och skapar några målchanser på några bra omställningar och bra djupledsspel och därav får vi lite energi och börjar att komma rätt i vårt spel.

Sedan ett djupledshot från oss, som vi har pratat mycket om, att hota bakom Halmstads backlinje så mycket som möjligt utan att göra det varje gång men att ha en bra variation där och Björndahl kom ju loss och lobbar in 1 – 0 och det ger oss en jättekick! Efter det så är det ett bländande spela av killarna tycker jag, resterande delen av första halvlek. De 30 minuterna där är kanske ett av de bättre anfallsspelen som vi har haft, i alla fall som jag känner just nu! I halvlek så är vi fast beslutna att inte tappa initiativet, utan klara av att framförallt hantera bollinnehavet på ett jäkligt bra sätt men så blir inte fallet. Vi fegar istället ur och vi vågar inte ta ansvar när vi har bollen och spelare utan boll vågar inte bli spelbara eller hjälpa bollhavaren och därav får ju då Halmstad matchen dit de vill och även en tidig reducering i andra halvlek och sedan är det ju match. Men killarna jobbar ju otroligt mycket och fightas igenom andra halvlek även om det inte finns någonting egentligen som stämmer för oss.

Tack vare Ismael Diawaras fantastiska sista tio minuter med två till tre jätteräddningar så behåller vi trepoängaren här i Degerfors och det känns fruktansvärt skönt måste jag säga!

Härligt också att Ferhad Ayaz fick göra sitt första mål i Degerfors…
Ja, han inleder matchen jättepiggt idag och han kommer mer och mer men han behöver mer tid Ferhad till att nå en hög nivå under tid så att säga. Men jättemånga bra prestationer idag och framförallt under första halvlek, andra halvlek är mer slätstruken men då har vi istället en stark moral och jobbar stenhårt för varandra och de här poängen skulle bara stanna kvar i Degerfors.

Tack Stefan, tack laget och framförallt, stort tack till all publik och våra fantastiska bidragshjältar både företag och privatpersoner som alla bjöd oss på inträdet idag!

Under söndagen kommer en rapport från Degerfors IF:S ordförande Leif Rosén om hur resultatet föll ut rent ekonomiskt.

Halvapotten idag har vinstnummer 1018 och det blev hela 16700kr för en vinnare.