Skip links

Tung förlust när Dalkurd besegrade Degerfors IF på Stora Valla

Det som skulle bli ännu en målfest för DIF slutade med en tung 1-2 förlust när Dalkurd under tisdagskvällen besegrade Degerfors. Målgörare för Degerfors blev Erik Björndahl och Gustav Granath som tyvärr styrde bollen in i eget mål. Dalkurds tränare Paul Olausson och Stefan Jacobsson sammanfattar matchen:

Paul Olausson: Ja ser man på matchen först och främst så är det jätteskönt att ta med sig tre poäng härifrån, en jättesvår bortamatch för oss och vi var i behov av poäng för det har gått lite tungt för oss. Så en stor eloge till mina grabbar för deras insats och inställning till att köpa matchbilden som den är och fighta in poängen, vi gör 1-0 på en fast situation och sedan blir det ett självmål där med 2-0 och då har man marginalen där och känner sig lite tryggare. Första halvlek är det väl inte så mycket farligheter men sedan så i andra halvlek så tycker jag att Degerfors trycker ner oss ännu mer, men vi har några jätteomställnings lägen som hade kunde gett resultat men på det stora hela så får vi ägna oss mycket åt försvarsspel och det var viktigt för oss att kunna vinna på ett sådant sätt. I en sådan här match så är det hela lagets inställning och arbetsinsats som gör att vi får de här tre poängen så jag vill hylla hela laget.

Stefan Jacobsson: Det är bara att gratulera Paul och Dalkurd till tre poäng! Det känns som om att vi ger bort tre poäng och matchen i första halvlek, och det gör att vi skaffar oss en rejäl uppförsbacke och sedan har vi egentligen inte kvaliteten att kombinera oss igenom eller att skapa målchanser, vi har visserligen målchanser men vi är missnöjda med att vi framförallt i första halvlek inte lyckas med försvarsspelet eller presspelet som vi har tänkt oss och inte heller hur vi hade tänkt oss att anfalla mot Dalkurd, utan målen präglar hela matchbilden på något sätt. Jag ska inte säga att killarna inte försöker, för det gör de naturligtvis och går ju för att försöka få till en så tidig reducering som möjligt men det känns att det inte är vår match och Dalkurd försvarar sig skickligt genom hela matchen. Till stora delar så är det vår motståndare som gör att vi inte lyckas att höja oss, de är relativt låga och kompakta på sin planhalva och det är inte bara och säga -skapa målchanser utan motståndarna gör bra saker och visserligen har vi tryck under princip hela matchen men stort bollinnehav är ingenting vårt om man inte kan skapa målchanser eller inte kan göra mål, då är bollinnehavet ganska värdelöst i sig.

Tack Stefan och Paul för er summering! Nu tar vi nya tag och ser fram emot lördagens bortamatch på Örjans Vall och då heter motståndet Halmstad BK.