Skip links

Ungdomsfotboll

Sedan mer än 10 år tillbaka har barn- och ungdomsverksamheten en egen förening: Degerfors Ungdom. Det gör att under de tidiga åren tillhör spelarna en egen förening som i högre grad kan förlita sig på ett aktivt föräldraengagemang.
Övergången mellan DIF Ungdom och Degerfors IF sker i en väldigt dynamisk ålder och sammanfaller med inträdet i de sena ungdomsåren. Denna övergång kan snarast ses som symbolisk för de förändringar som sker i alla tonåringars liv. Från en verksamhet som organiserats i tät samverkan med föräldrar, ska nu ungdomarna skolas in i en mer professionell miljö. Denna övergång kan även ske inom ramen för skolans värld, då högstadiet lämnas för gymnasiet. För många kan denna övergång skapa en hel del utmaningar, inte bara för att de sportsliga kraven är högre, utan också för att verksamheten är organiserad på ett sätt som mer liknar seniorfotboll.

Det är därför viktigt att den stödstruktur som finns i verksamheten är inriktad på att guida och hjälpa ungdomar vidare i sina val, men också ger dem utrymme för att växa och bli till självständiga individer som tar ansvar för både sin egen träning och för helheten.
Alla aktiva inom Degerfors IF ska få verktyg för att bli engagerade och självständiga samhällsmedborgare, som kan fortsätta utvecklas genom att de står på en stadig värdegrund.
Tillsammans med fotbollsgymnasiet vill Degerfors IF fortsätta arbeta för att våra ungdomar har möjligheten att träda in i vuxenvärlden på ett positivt sätt.

Nyheter Samhällsengagemang

Nya sponsorer till damlaget – vill du vara med?

Nya sponsorer till damlaget – vill du vara med?

Nu kan alla, såväl företag som privatpersoner, vara med och utveckla vår damsatsning. Flera har redan klivit ombord. De senaste hittar du längre ner i det här inlägget. Privatpersoner som sponsrar laget med 300 kronor, och företag som sponsrar laget med 895 kronor (exklusive reklamskatt) får sitt eller företagets namn i vårt programblad till varje […]

Dags för Degerfors IF Damcup: ”Åtta ganska jämna lag”

Dags för Degerfors IF Damcup: ”Åtta ganska jämna lag”

Efter att ha deltagit i hallvärmländskan och varje damernas är det på lördag dags för en sista inomhusturnering innan de vanliga träningsmatcherna börjar. Den här gången håller damerna till på hemmaplan då föreningen arrangerar Degerfors IF Damcup i Stora Vallahallen (bollhallen). – Sköllersta/Skyllberg vann förra året och jag tror att det är åtta ganska jämna […]

Här är sponsorerna som bygger damlaget

Här är sponsorerna som bygger damlaget

Nu kan alla, såväl företag som privatpersoner, vara med och utveckla vår damsatsning. Flera har redan klivit ombord och vilka de är kan du läsa längre ner i det här inlägget. Privatpersoner som sponsrar laget med 300 kronor, och företag som sponsrar laget med 895 kronor (exklusive reklamskatt) får sitt eller företagets namn i vårt […]