Skip links

Ungdomsfotboll

Sedan mer än 10 år tillbaka har barn- och ungdomsverksamheten en egen förening: Degerfors Ungdom. Det gör att under de tidiga åren tillhör spelarna en egen förening som i högre grad kan förlita sig på ett aktivt föräldraengagemang.
Övergången mellan DIF Ungdom och Degerfors IF sker i en väldigt dynamisk ålder och sammanfaller med inträdet i de sena ungdomsåren. Denna övergång kan snarast ses som symbolisk för de förändringar som sker i alla tonåringars liv. Från en verksamhet som organiserats i tät samverkan med föräldrar, ska nu ungdomarna skolas in i en mer professionell miljö. Denna övergång kan även ske inom ramen för skolans värld, då högstadiet lämnas för gymnasiet. För många kan denna övergång skapa en hel del utmaningar, inte bara för att de sportsliga kraven är högre, utan också för att verksamheten är organiserad på ett sätt som mer liknar seniorfotboll.

Det är därför viktigt att den stödstruktur som finns i verksamheten är inriktad på att guida och hjälpa ungdomar vidare i sina val, men också ger dem utrymme för att växa och bli till självständiga individer som tar ansvar för både sin egen träning och för helheten.
Alla aktiva inom Degerfors IF ska få verktyg för att bli engagerade och självständiga samhällsmedborgare, som kan fortsätta utvecklas genom att de står på en stadig värdegrund.
Tillsammans med fotbollsgymnasiet vill Degerfors IF fortsätta arbeta för att våra ungdomar har möjligheten att träda in i vuxenvärlden på ett positivt sätt.

Nyheter Samhällsengagemang

Tillsammans firar vi Degerfors IF:s damlag

Tillsammans firar vi Degerfors IF:s damlag

I anslutning till Upplevelsematchen mot Östers IF på Stora Valla den 26 oktober kommer det även hållas en oktoberfest på Tunet under kvällen. Vi kommer där att fira Degerfors IF:s damers serieseger i div.4 Östra. Underhållningen för kvällen är Jansson Frestelser. Biljetterna säljs på Degerfors IF:s kansli och på Bosna. Det finns två biljetter att […]

DIF damerna vinner serien

DIF damerna vinner serien

Under hösten 2018 flyttades Degerfors IF damlag från ungdomsverksamheten till ”moderskeppet” Degerfors IF och sportchef Patrik Werner tog tillsammans med Yrjö Toivonen och Sören Jönsson över ansvaret att träna damlaget. Från i höstas, under vintern och i serien har damlaget inte bara rensat rent runt sitt mål, de har också utökat truppen och har idag […]

Serieledarna Degerfors IF dam – Råda IK

Serieledarna Degerfors IF dam – Råda IK

Ikväll fredag den 30 augusti möter Degerforsdamerna Råda IK för tredje gången denna säsong. Matchen spelas på Råda IP med avspark 18:30, senaste mötet lagen emellan slutade med seger för våra rödvita damer med 7 – 0. Tränare Patrik Werner inför kvällens match…   Fem matcher kvar… Ja, det har rullar på under hela året […]