Skip links

Ungdomsfotboll

Sedan mer än 10 år tillbaka har barn- och ungdomsverksamheten en egen förening: Degerfors Ungdom. Det gör att under de tidiga åren tillhör spelarna en egen förening som i högre grad kan förlita sig på ett aktivt föräldraengagemang.
Övergången mellan DIF Ungdom och Degerfors IF sker i en väldigt dynamisk ålder och sammanfaller med inträdet i de sena ungdomsåren. Denna övergång kan snarast ses som symbolisk för de förändringar som sker i alla tonåringars liv. Från en verksamhet som organiserats i tät samverkan med föräldrar, ska nu ungdomarna skolas in i en mer professionell miljö. Denna övergång kan även ske inom ramen för skolans värld, då högstadiet lämnas för gymnasiet. För många kan denna övergång skapa en hel del utmaningar, inte bara för att de sportsliga kraven är högre, utan också för att verksamheten är organiserad på ett sätt som mer liknar seniorfotboll.

Det är därför viktigt att den stödstruktur som finns i verksamheten är inriktad på att guida och hjälpa ungdomar vidare i sina val, men också ger dem utrymme för att växa och bli till självständiga individer som tar ansvar för både sin egen träning och för helheten.
Alla aktiva inom Degerfors IF ska få verktyg för att bli engagerade och självständiga samhällsmedborgare, som kan fortsätta utvecklas genom att de står på en stadig värdegrund.
Tillsammans med fotbollsgymnasiet vill Degerfors IF fortsätta arbeta för att våra ungdomar har möjligheten att träda in i vuxenvärlden på ett positivt sätt.

Nyheter Samhällsengagemang

Damerna jagar slutspelsplats

Damerna jagar slutspelsplats

Imorgon, lördag, fortsätter inomhusturneringen Hallvärmländskan och Degerfors damer är med i jakten på en slutspelsplats. DIF ligger för tillfället på fjärde plats i grupp 1. Laget har lika många poäng som trean Norrstrands IF, men något sämre målskillnad. De tre främsta lagen går vidare. – Vi har spelat tre matcher. Vi vann två och förlorade […]

Träningspremiär för damerna: ”Det har gått fort för oss”

Träningspremiär för damerna: ”Det har gått fort för oss”

Under eftermiddagen, 17:00 på konstgräsplanen vid Stora Valla, genomför fjolårets succélag sitt första pass för 2020. Huvudtränare Patrik Werner hoppas att Division 3-nykomlingen ska ta nya steg i utvecklingen. – Det har ju gått fort för oss. Till en början hade vi väldigt lite folk, men det har växt snabbt och dessutom lyckades vi vinna […]

Degerfors IF satsar ytterligare på damlaget inför 2020

Det har troligen inte undgått någon att Degerfors IF:s satsning på ett damlag slog väl ut för säsongen 2019. Damlaget vann överlägset sin serie i div. 4 Östra med 11 vinster, 1 förlust och 80 gjorda mål och bara 6 insläppta. Nu blickar Degerfors IF:s damlag fram mot en ny säsong under 2020 och spel […]