23/4
19:00

Degerfors IF vann över serieledarna

Inför 1874 åskådare på Stora Valla tog Degerfors IF en suverän revansch på serieledande Varberg, resultat 3 – 1, (3 – 0 i halvtid) efter 2 mål av Erik Björndahl och ett mål av vår pansarback Oliver Ekroth. Varberg fick till slut ett tröstmål med bara fyra minuter kvar av ordinarie matchtid, målet gjordes av Keanin Ayer. Tränarna Joakim Persson och Stefan Jacobsson summerar matchen så här…

Joakim Persson: Usch, ja efter 47 sekunder hade vi bjudit på det första målet. Jag vill helst inte kommentera den första halvleken, jag vill inte ta någonting ifrån Degerfors men vi spelade oerhört naivt, håglöst, utan energi, löpmeter och utan duellspel och då kvittar det vem man möter, för då är man chanslös. Sedan tycker jag att vi kommer tillbaka lite i slutet av den första halvleken, vi hade i alla fall lite intentioner och kom på att målet stod på kortsidan. 3 – 0 i halvlek, vad ska man göra? Jag sa till killarna att Degerfors har vunnit, den fördelen vi har är att får vi in ett mål så har Degerfors mycket att förlora. All heder till killarna under andra halvan och framförallt på ytorna så tycker jag att vi visar oss och har energi, löpmeter och duellspel och vi vaskar fram en fyra, fem chanser men. Det hade nästan varit hemskt om vi tagit poäng men hade vi fått ett mål lite tidigare så, men det är enklare att bara säga ett stort grattis till Degerfors, de var klart bäst!

Stefan Jacobsson: Det är klart att det är jätteskönt att vinna och att vi gör det här hemma, där vi har haft lite problem tidigare. För en gångs skull får vi vara lite underdogs på vår egen hemmaplan, vi möter serieledarna och jag tycker att vi egentligen gör en bra första halvlek, vi får en smakstart när vi får en bjudning från en av deras mittbackar och vi utnyttjar den chansen och då är det klart att vi får den mentala energin som vi behöver för att störa Varberg på ett bra sätt. Sedan har vi en bra period på cirka 35 minuter, de sista tio under första så är det som Jocke säger att Varberg börjar etablera sig lite mer och man känner att vi inte riktigt kommer på rätt positioner i vårt försvarsspel och vi börjar slarva i vårt anfallsspel, när vi tappar boll alldeles för snabbt och vips är den tillbaka men det är klart att 3 – 0 i halvtid får man ju vara jättenöjd med, det har man ju inte varje match kan jag säga. Men sedan har man ju någonstans varit med om de här matchbilderna och där motståndet bara pumpar på och sätter in långa uppspel och är svåra att sätta press på. Då får man välja att endera hamna lägre, eller eventuellt kanske bli bortspelade centralt. De är väldigt skickliga och har många individuellt skickliga spelare, vi vill ju inte öppna upp oss för mycket. Av konstig anledning så är det ändå jäkligt stressigt under hela andra halvlek, trots att vi leder med 3 – 0 men så är det i det mentala spelet. Plötsligt så är det vi som har allt att förlora och Varberg har allt att vinna. Sedan behöver vi vara mer noggranna när vi vinner boll för att kunna etablera oss men vi trasar sönder andra halvlek på ett väldigt bra sätt och det är skönt att vi vinner.

Ferhad Ayaz kommer in och gör sin första match…
Ja, helt okej. Det syns att Ferhad har haft väldigt några 90 minuters matcher under en lång period, så han får succesivt komma upp sig men han är helt klart godkänd.

Adam Carlén tog för sig på mitten…
Ja, han är ett jättestort glädjeämne för dagen förutom segern att han går från ett kontraktskrivande och bara pang och två dagar senare så gör han debut i startelvan och klarar sig jäkligt bra.

Vi gratulerar Stefan och övriga laget till segern över serieledarna och ser fram emot nästa match som är en bortamatch, lördag 10 augusti på Borås Arena och då heter motståndet Norrby IF med avspark kl 18:00.

Dessutom vill vi påminna er om att det går bra att registrera dig/er som bidragsgivare till Gratismatchen som i år spelas den 31 augusti på Stora Valla, motståndet heter då Halmstad BK. Klicka här för att registrera dig.